Leveranciers/kwekers van zaden en bollen.

Informatieve websites/organisaties.

Silverhill seeds

http://www.silverhillseeds.co.za/
email: info@silverhillseeds.co.za
P.O. Box 53108, Kenilworth
7745 Cape Town, South Africa
Tel: +27 (0)21 762 4245

Silverhill Seeds heeft een enorme keuze aan zaden in verschillende categorieën op hun website. Bollen, Succulenten, Proteaceae, Orchidaceae, Ericaceae en ga zo maar door! Ze verkopen naast zaden ook boeken. Het is zinvol om het wisselende aanbod regelmatig te controleren. Het geleverde materiaal is van uitstekende kwaliteit.

Dawie Human

http://www.lifestyleseeds.co.za/
email: info@lifestyleseeds.co.za
Tel: +27 (0)83 306 5993

Dawie Human levert zowel zaden als bollen. Zaden worden geleverd in porties van 100 zaden. De bollen zijn meestal wat kleiner van formaat. Het is verstandig om vooraf te vragen hoe oud en hoe groot de bollen zijn die u wilt bestellen. Dan weet u wat u koopt.

Rob Scott

http://www.shirebulbs.co.za/
Stutterheim, 4930, South Africa
Tel: +27 (0)43 683 2452.
Mobile: +27 (0) 72 364 8077

Rob Scott heeft een kleine kwekerij in de Oost Kaap Provincie even buiten Stutterheim. Zijn lijst is nog beperkt, maar de kwaliteit van de bollen die hij verkoopt is prima. Zijn assortimentlijst is te downloaden van zijn site. Als u iets bijzonders zoekt, even een email sturen. Rob is vaak onderweg, dus een antwoord kan wat langer duren.

Gordon Summerfield

G.C. Summerfield
PO Box 5150, HELDERBERG 7135, R.S.A.
Tel: +27 (0)21 855 2442
email: summerfields@telkomsa.net

Een assortimentlijst wordt op verzoek toegezonden. Gordon heeft een lijst met heel bijzondere planten. Voor de echte specialist!

Kirstenbosch

The Seedroom, Kirstenbosch NBG
Private Bag X7, CLAREMONT, Cape Town, 7735, South Africa
Tel: +27 (0)21 799 8899/8624
email: seedroom@sanbi.org.za

In de winkel van de botanische tuin Kirstenbosch kunt u zaden en boeken kopen. Het aanbod van de zaden varieert door het jaar. Dus het loont om regelmatig even de lijst te controleren. De kiemkracht van de geleverde zaden is goed.

Cameron Mcmaster

http://www.africanbulbs.com/
PO Box 26, Napier 7270, South Africa
Tel: +27 (0)28 4233651
Mobile: +27 (0)82 7742075
email: africanbulbs@haznet.co.za

Cameron is vanwege zijn leeftijd aan het afbouwen. Bollen verkoopt hij niet meer. Op aanvraag stuurt hij een beperkte zaadlijst met interessante soorten. 

Simply Indiginous Nursery

http://www.simplyindigenous.co.za/
PO Box 292 Skeerpoort 0232, NW Province, South Africa
Mobile: +27 (0)82 921 8946 
email: leigh@thesabulbcompany.co.za

Een mooi assortiment van bijzondere bollen. Voor de liefhebber heel veel moois te koop. Niet echt goedkoop. 

Bert Zaalberg

http://www.massonia.com/
Vlietweg 26, 2323 LC, Leiden, The Netherlands
Mobile: +31 (0)6 2017 7700
email: info@massonia.com

Bert heeft een leuk assortiment zaden en bollen. Zijn specialisatie is o.a. het geslacht Massonia. Maar het loont de moeite om een assortimentslijst aan te vragen. Verzending van Massonia bollen uitsluitend buiten het groeiseizoen.

Giny de Jong

http://www.jagertjeshof.nl
http://www.dierama.nl
Hobbykwekerij Jagertjeshof
Gravenweg 2, 7611 BW Aadorp
Tel: +31 (0)6-38466330
info@jagertjeshof.nl

Giny is in augustus 2013 begonnen met hobbykwekerij "De Jagertjeshof". Tijdens een bezoek aan Engeland kwam ze in aanraking met Dierama 's en ze was meteen verkocht!. Ze verkoopt een leuk assortiment Dierama 's. Het is verstandig om uw bezoek te plannen en even te informeren wat het assortiment op dat moment is.

Telos Rare Bulbs

http://telosrarebulbs.com/
PO Box 1067, Ferndale, CA, 95536, USA
telosrarebulbs@suddenlink.net

Niet goedkoop, maar wel een heel leuk aanbod van vaak heel bijzondere bollen. Deze kwekerij uit Amerika is gespecialiseerd in "moeilijk te vinden" bollen.

Bernard Kleeberger

Bernard Kleeberger
berniemanthus@web.de

Bernie verkoopt kleinschalig hoofdzakelijk bolletjes en zaden van het geslacht Haemanthus. Op verzoek wordt een lijst met beschikbare soorten toegezonden. Voor de echte liefhebbers.

Pacific Bulb Society

Pacific Bulb Society
http://www.pacificbulbsociety.org/

Deze van origine Amerikaanse website is gericht op bollen en knollen in het algemeen. Als niet-lid kan je alleen meelezen. De beschikbare informatie is echter enorm en zeer de moeite waard. Er is ook een mailing-list waar leden vragen kunnen stellen. Er kan in de Wiki gezocht worden op plantengeslacht. Planten worden per soort behandeld vaak met meerdere afbeeldingen. Als lid kan je mee doen aan de bulb and seed exchange. Andere leden stellen materiaal beschikbaar. Je betaalt dan een kleine bijdrage in de kosten + verzendkosten. En dat kan vanuit Amerika behoorlijk oplopen. Zeker als je bolletjes besteld. Kosten voor een lidmaatschap in Nederland bedragen op dit moment USD. 25,00.

IBSA

Indigenous Bulb Association of South Africa (IBSA)
www.safricanbulbs.org.za

De IBSA stelt zich als doel om de bestaande bollen populaties in Zuid-Afrika in stand te houden, te beschermen, en zo mogelijk uit te breiden. Verder wil men interesse voor deze planten groepen in Zuid-Afrika kweken en aanmoedigen. Een lidmaatschap voor buitenlandse leden kost op dit moment USD 25,00 per jaar. Op onregelmatige tijden verschijnt er een nieuwsbrief.

Facebook

-Cyrtanthus
-Nerine, Lycoris and Look a-likes
-African Bulbs
-Amaryllidaceae exchange group
-Rare Bulbs and Seeds
-Massonia

Facebook is een heel nuttig medium. Er zijn nogal wat groepen actief. Ik heb enkele genoemd, maar er zijn er nog veel meer. U zult in de diverse groepen vaak dezelfde deelnemers tegenkomen. Een mooi medium om met andere liefhebbers over de gehele wereld in contact te komen!